onsdag 30 maj 2012

The Austen-men of my dreams

Jag befinner mig just nu i en Jane Austen-period. Det har jag gjort flera gånger. Men nu känns den lite mer intensiv. Jag har ju redan sett de flesta av filmerna. Har dock bestämt nu att jag även ska ta och läsa igenom böckerna. Kanske inte alla. Men åtminstone de jag gillar bäst. Så nu har jag läst ut Emma och Stolthet & Fördom och läst halva Mansfield Park. Jag är ingen bra läsare i vanliga fall, men när man väl kommer in i en läsperiod så kan man ju hålla på hur mycket som helst. Hoppas detta håller i sig under sommaren. Jag vill att detta ska bli en lässommar och hinna med många böcker. Och Austen är som bäst på sommaren. Det känns så mysigt liksom. Och man känner sig ju mer romantisk på sommaren tycker jag. Passar perfekt. Och eftersom mitt kärleksliv är obefintligt, så att säga, så tar jag min romantiska tillflykt till männen i Austens värld. Jag får drömma mig bort till ett liv med mr Darcy, mr Bingley, mr Tilney, mr Knightley eller Edmund. Anyone of them will do! Men hmm....skulle jag få välja helt fritt får det nog bli Tilney eller Knightley. Även om Darcy borde vara den man ska sukta efter mest. Men han känns ju lite stel. Jaja. 

Edmund, by the way, eller ja, han som spelar Edmund i Mansfield Park, d v s Jonny Lee Miller, är med i en serie som ska komma snart. Den heter Elementary och är någon slags modern version av Sherlock Holmes. Som den fantastiska serien Sherlock, fast med nya skådespelare och utspelas i New York. Jag älskar ju Sherlock. Så denna serie måste jag se! Hoppas Miller gör Sherlock Holmes rättvisa bara. Men det tror jag att han ska klara av. Längtar!
Nu ska jag titta på Stolthet och fördom. Den nyare, kortare versionen dock. Den utan snygg-Colin. Men jaja, den får duga. Bara jag får känna lite av stämningen. Sen får jag ta mig an den längre, bättre versionen senare i sommar.

1 kommentar: