tisdag 29 december 2015

Adjö 2015

Jajjemen, nu ska här bli årssammanfattning! Here is my 2015.

TV-seriefronten:
Som många andra år så har det förstås blivit mycket serier. Men i år har jag faktiskt minskat en del på mitt tittande. Jag kan t o m säga att jag tröttnat lite på att vara så seriebesatt. Det blev lite för mycket helt enkelt. Jag kände ett behov av att göra annat än att titta på tv. Men, nog har det blivit ganska mycket serier ändå. Upptäckte några nya goodies. Tänkte ge er några rekommendationer. Black Sails (Yey, pirates!!), Bloodline (trodde att den skulle vara astråkig men den visade sig vara en riktig höjdare), Broadchurch (inte så ny kanske, men rackarns bra och den gjorde att jag fick upp ögonen för hur bra David Tennant är), Daredevil (ny Marvelserie, otroligt spännande), Jessica Jones (ännu en Marvelserie, också sjukt spännande och så förstås David Tennant som skurk - awesome!), The Fall (se den helt enkelt!), The Knick (sjukhus och läkare på tidigt 1900-tal - gillart!) och så till sist Top of the Lake (konstig, mystisk och spännande som jag skrivit i ett tidigare inlägg). Såg en del mindre bra serier också. Det kom en fortsättning på Heroes under året. Jag älskar Heroes. En av mina favoritserier. Så jag var så taggad för att se den nya Heroes Reborn. Men ack så besviken jag blev. Så ointressant. Så platt. Man skulle ha stannat på topp.

Filmfronten:
I år lyckades jag inte slå rekordet från förra året då jag såg 25 filmer på bio. Men det var nära. 20 biobesök hann jag med under året. 21 om jag räknar med Hamlet, men det var ju egentligen ett teaterbesök. Ska inte räkna upp alla filmer den här gången. Men det var ju en hel del guldklimpar. The Imitation Game var fantastisk. Tycker att den borde ha fått en Oscar för bästa film. Benedict var amazing, som alltid. Still Alice var otroligt jobbig att se men bra. Julianne Moore förtjänade verkligen sin Oscar. Efter att ha sett den filmen är jag livrädd för att få Alzheimers/demens. Usch! Avengers - Age of Ultron. Marvel levererar toppenfilmer nästan jämt. Så även denna gång. Mycket bra. Hawkeye är min favvo! Inga superpowers där inte, bara ren skicklighet och coolhet. Sen måste jag förstås rekommendera den fina Paper Towns. Mys, mys, mys!! The Man from U.N.C.L.E är en av mina absoluta favoriter. Så snyggt gjord, så bra musik, så roliga kommentarer, så snygg Armie Hammer och Henry Cavill. Nya Bondfilmen Spectre får jag inte glömma. Daniel Craig som Bond gör en ju aldrig besviken. Mockingjay part 2 hade jag längtat så länge efter att få se. Och den gjorde mig inte heller besviken. Men till sist har vi kanske den bästa av dem alla. Star Wars - The Force Awakens. Vilken rackarns toppenfilm! När jag hade sett klart den kände jag att jag ville se den igen. Typ direkt. Han Solo, Poe Dameron och Rey i mitt hjärta!

Musikfronten:
Har blivit en hel del musik i år. Tre festivaler bland annat. En musikal. Några konserter. Delsbostämman. Underbart! Såg First Aid Kit live två gånger i år. Var på en mysig spelning med Tomas Andersson Wij. Såg Måns Zelmerlöw på Grönan. Upptäckte Linnéa Olsson på Parkfestivalen i Eskilstuna. Såg diverse artister på en väldigt blöt Way Out West-festival. Njöt av bland annat The String Contingent och Atlantic Francis på Live At Heart. Fick äntligen uppleva the magic of U2 live i Globen. Bono is my hero!! Ja och så drog jag med mig några familjemedlemmar till Cirkus för att se Kristina från Duvemåla. För andra gången. Så bra! Övrig musik som får representera mitt musikår 2015 är: Loic Nottet med låten Rhythm Inside (kära nån vad jag har lyssnat mycket på den, Belgiens bidrag i Eurovision), låten Emergency med Icona Pop (blev sommarens låt, den är så party), Lorde har jag lyssnat mycket på, Punch Brothers är riktigt bra och så blev jag lite folkmusikinspirerad i somras och lyssnade mycket på Skenet och Bjäran.

Resterande liv:
Det här året har inte varit toppen det heller. Mycket jobbigt har hänt. Bland annat somnade min älskade moster in efter att ha kämpat mot cancer. Saknar henne väldigt mycket. Och världsläget är ju inte speciellt glädjande nu för tiden med allt hemskt som händer. MEN, jag börjar se åtminstone lite ljus vid horisonten. Jag har mått bättre psykiskt detta år. Jag har försökt att ta tag i mitt liv och få en bättring. Pratat ut och blivit socialare och aktiverat mig mer. Det roligaste jag har tagit mig för har nog varit att börjat spela innebandy med några sköna människor. Jag älskart! Det är så kul! Alla borde spela innebandy. Men ja, i alla fall, livet kanske börjar vända nu. Till det bättre. Annat roligt detta år har ju varit att fina Måns ÄNTLIGEN fick vinna både Mello och Eurovision. Den glädjen jag kände då var....lite smått pinsam men oh så underbar. Jag kunde inte sitta still i soffan när jag började förstå att han skulle vinna. I somras hängde jag med några vänner i Stockholm. Var på Grönan bland annat. Sjukt roligt att få umgås med mina homies, det blir allt för sällan. Jag har varit med på en operation där man tog bort ett öga. Så coolt att få vara med på det. Jag var och såg showen "Ägd" med Fredrik Lindström och Henrik Schyffert. Jag har köpt en vinylspelare. Nöjd.

Dags för årets årets-lista.

ÅRETS: 

Celebrity crushes: Måns förstås! Armie Hammer sedan jag såg The Man from U.N.C.L.E. Daniel Radcliffe, ja han har helt plötsligt blivit het. Sam Claflin, följer honom på instagram och är lite småkär för han verkar vara så fin. Till sist Oscar Isaac, han är numera en av mina favoritskådespelare och tycker han är otroligt yummy i Star Wars - The Force Awakens.

Bästa tv-serier: Bloodline, Jessica Jones, The Knick, The Fall och Top of the Lake.

Bästa karaktärer i tv: Edith i Downton Abbey, Kilgrave i Jessica Jones och Elijah i The Originals.

Värsta karaktärer i tv: Ramsay Bolton i Game of Thrones. Han är fruktansvärd. Jag tyckte Joffrey var hemsk, men då hade jag inte sett Ramsay. Även Danny i Bloodline. Men vet aldrig var man har honom. Sneaky.

Skämsserier: Har några stycken faktiskt. Började titta på The Vampire Diaries fast jag tänkt att jag aldrig någonsin skulle göra det. Men jag fastnade såklart. Och sen var jag tvungen att se The Originals. MEN, den absoluta värsta serien, som jag verkligen skäms otroligt mycket över att jag tittar på är The Royals. Fruktansvärt dålig. Men jag måste se. Kan inte hjälpas. Se den inte!!

Bästa biofilmer: Den absoluta favoriten är såklart Star Wars. I love it! Men på en hedrande andra plats kommer The Man from U.N.C.L.E. Och The Imitation Game på tredje plats.

Sämsta biofilmer: Har nog inte sett någon som varit urusel. Men de jag gillar minst är nog Big Eyes och Maze Runner: The Scorch Trials.

Bästa musikupplevelse: U2 utan tvekan!

Bästa låtar: Enligt Spotify är mina topp 3-låtar detta år Radioactive med Imagine Dragons, Rhythm Inside med Loic Nottet och Heroes med Måns Zelmerlöw. De är de jag lyssnat mest på tydligen. Och de är nog mina favoriter för i år också. Men vill även nämna Desire med U2, Cry to me med Solomon Burke och Emergency med Icona Pop.

Bästa nya musikupptäckt: The String Contingent. Är så glad att jag gick på deras spelning på Live At Heart. Och att jag köpte en skiva. De är så talangfulla och bra. Vill se dem live igen. Är även glad att jag har upptäckt Linnéa Olsson. Samma där, otrolig talang!

Mest sjungna låt på jobbet: Ojojoj, vi sjunger mycket. En period var det mycket sång till Hasse Anderssons Guld och gröna skogar. Nu på slutet av året har Adeles Hello varit populär i vårt rum.

Roligaste: Alltså, om man gillar Coldplay och Game of Thrones får man inte missa klippet som finns på Youtube, Game of Thrones - The Musical. Det måste vara årets roligaste helt enkelt! Har även roats av the dubsmash war som ägt rum på Instagram mellan skådespelarna från Agents of SHIELD och Agent Carter. Och så har det förstås varit riktigt kul med innebandy i år.

Största besvikelse: Ingen Skottlandsresa i år heller. Suck. Nästa år!!! Det måste bli av! Tycker även att det är lite tråkigt att jag inte fick tag på biljetter till varken Coldplay eller Adele som ska ha konserter i Sverige nästa år. Men jaja, livet går vidare.

Coolaste: Jag såg Bono in the flesh! Jag fick uppleva U2 live! Och så fick jag se ett öga opereras bort. Tufft!

Bästa köp: Min skivspelare. Och mina LP-skivor. Gött.

Satte några mål förra året. Tänker göra det enkelt för mig och bara säga att jag inte uppnått dem. Jo, i och för sig, det där med att få ordning på livet har ju ändå gått någorlunda. Men det fattas fortfarande något. Tror jag struntar i att ha några mål för nästa år, man blir ju bara besviken. Inte har jag fått göra någon photobomb heller. Suck. Men året är ju faktiskt inte slut än! Kanske kommer jag att lyckas.

Nu får det vara nog. Adjö 2015, hej 2016. Må det bli ett bra år.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar