måndag 22 december 2008

Pepparkakshusbygge

Förra året byggdes ett ovanligt snyggt och ståtligt pepparkakshus hemma hos Eliassons. Ok, huset var det hus som Gud glömde och alltihop var en enda blodig massaker innefattande blod och styckade skumtomtar. But still, det var väldigt väldigt vackert med all kristyr, godis och alla fina färger. Vi var mycket stolta över vad vi åstadkommit så vi bestämde oss för att göra en tradition av det hela och göra ett till detta år. Ett ännu mer top notch än det förra.

Det började bra med att Sofia kom på att vi kunde använda hennes brittiska flaggan-bricka som underlag. Då genast kom årets tema till oss som en blixt från klar himmel. Det brittiska kungahuset med Prins Charles i spetsen och en massa brittiska kändisar som gäster. Våra skumtomtar målade med svart tusch var slående lika orginalen vill jag påstå. Där fanns Prins Charles, Chris Martin, John Lennon, Elton John, James Bond, Kate Moss, David Beckham och William Shakespeare (alla Storbritannien personifierade of course!). Men vi kände att något saknades. Så vi klämde in en trevlig irländare, Bono, med ett Afrika-barn doppat i choklad också för att visa att även vi idkar lite välgörenhet då och då som vår hjälte Bono. Ja jag och Sofia har ju faktiskt skickat ett sms till PMU bok och bidragit till en bok var till de fattiga barnen i Afrika. Vi kände en djupt berörande glädje i själen efter det.

Men ok, vidare....När vi väl fått ihop huset och skulle pynta det hade vi tappat all fantasi. Slutresultatet var mest likt en trashad och skabbig knarkarkvart än något annat. På marken låg en överdoserad och avsvimmad John Lennon, Elton John hängde ut från fönstret på övervåningen (förmodligen en aning hög på okända örter), Kate Moss stötte på Bond och försökte antagligen sälja illegal hasch till billigt pris, Charles och Beckham var uppe på taket av någon märklig anledning (taket=höga), Bono och Afrika-barnet tittade upp ur skorsstenen (eftersom Bono är en gudfruktig man hoppas jag att det var kristet gräs han var hög på, eller vad säger du Sofia?) och Shakespeare stod ensam i ett hörn och var mobbad för sin fula krage (blev förmodligen depressiv p g a detta och snortade i sig nåt uppiggande). Ja som ni märker så har huset en stark vibb av knark över sig. Den enda som verkade leva ett rätt så lugnt och hälsosamt liv mitt i allt elände var Chris Martin. Stay clean Chris! Med andra ord, huset blev en katastrof och fruktansvärt fult. Men det måste ju finnas såna också.

Bättre lycka nästa år!

1 kommentar:

  1. Hahaha, det här var ju något av det roligaste på länge. Tur att vår käre Chris Martin försöker hålla sig ren! Hoppas du får en god fortsättning, vi ses nästa år!

    SvaraRadera