lördag 27 december 2008

Shaken, not stirred

Äntligen! Äntligen har jag klarat det! Jag har nu tagit mig igenom hela Bond-boxen. Det var lång och tidvis kämpig resa men nu har jag alltså nått slutdestinationen. Så nu kära vänner ska jag dela med mig av mitt makalösa Bond-kunnande och ge ett expertutlåtande; Vem är egentligen den bäste James Bond genom tiderna? Jag har svaret!

Jag misstänker nu att de flesta av er läsare nu suckar av uttråkan och genast klickar sig vidare till någon annan internetsida(facebook förmodar jag), men det bjuder jag på. Jag bara kände att jag måste få utlopp för mina funderingar kring denna eviga fråga om "den bäste Bond". Så här kommer de:

Med risk att förarga världens alla Bond-freaks som envist vidhåller att Sean Connery är den bäste så kan jag nu bara konstatera att den bäste Bond genom tiderna, enligt min värdefulla expertis, är utan tvekan det allra nyaste tillskottet, Daniel Craig. Han är ju tuffast av alla och helt enkelt bäst. Inte sådär mesig som de flesta av de andra. De andra känns lite för brittiskt snobbiga och tråkiga. Men oh dear, Daniel Craig är ju tokhet som Bond, och det står jag för, så slösa inte tid på att mobba mig.
Men om jag nu bara ser till de äldre filmerna, från Connery till Brosnan, så är mina favoriter de två sista, Timothy Dalton och Pierce Brosnan. De är verkligen så som jag tänker att Bond ska vara. Tuffa men charmiga brittiska gentlemän som kan i princip allt. Kunde ha varit aningen snyggare men de duger. Roger Moores filmer är väl skapliga, men han är ju alldeles för dorky för att vara en hårding som James Bond och ser en aningens gammal ut tycker jag. George Lazenby tänker jag inte ens skriva nåt om för det var mest en pinsam filmupplevelse. Men då var det Sean Connery kvar då. Ok, en av de bättre utseendemässigt, men lite för stroppig och självgod enligt mitt tycke.
Daniel Craig ÄR den bäste Bond, and that´s it!

Filmerna i det stora hela tycker jag ändå var ganska skapliga. De allra första var lite sega, men sen så började jag liksom vänja mig vid det sega och smått pinsamma och lärde mig att uppskatta filmerna...till en viss del...men de var helt klart värda att se på iaf. Men nu ser jag fram emot en ny Bond-film i sann Craig-anda.

1 kommentar:

  1. Uttråkad? Tvärtom, personligen vill jag se en lång och utförlig lista, med alla bond-filmer ambitiöst sorterade efter braighet. Med tillhörande motiveringar givetvis.

    SvaraRadera