måndag 5 januari 2009

Listat

Jag fick en stark önskan från Kristian att jag skulle skriva en "lång och utförlig lista med alla Bond-filmer ambitiöst sorterade efter braighet". Haha, hur seriös han var med denna önskan vet jag inte men jag tänkte att äsch, jag gör det ändå. Jag har ju inget roligare för mig. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad jag tyckte om varje film, men jag har ju mina favoriter så jag får väl lista dom istället. Hoppas det duger Kristian.

Utan inbördes ordning:
*Casino Royale- Bäst! Daniel Craig äger!
*Quantum of Solace- Som sagt, Craig IS Bond. Och att det utspelas i nutid och känns modernt och lite verkligare än de äldre är ju en stor braighetsfaktor också.
*GoldenEye, Tomorrow Never Dies & The Living Daylights- Pierce och Dalton är Bond personifierade. Smått pinsamma filmer, but still, även smått spännande. Så det jämnar ut sig bra där. Och GoldenEye har Isabella Scorupco, och Tomorrow Never Dies har en desperat hemmafru...Status!
*The Man with the Golden Gun- En film som innehåller en skurk som heter Scaramanga, som har en pistol av guld och en liten ondsint dvärg till följeslagare, och spelas av självaste Saruman himself kan väl inte vara annat än bra. Även att två svenskor är med som Bond-brudar. Status!
*Live and Let Die- Mest för the themesong. Den där Paul McCartney vet vad han gör! Status!
*Dr. No, From Russia with Love, Goldfinger, Thunderball, You only live twice, Diamonds are forever- Ja alltså, ok, den där Sean Connery har ju nån slags charm över sig ändå som ingen annan har. Han känns inte riktigt som Bond ska vara, men han är i en klass för sig på nåt vis. Inte i en bättre klass än Daniel Craig men ändå en egen klass. Och hans filmer är ju skapliga, även om alla känns mest medelmåttiga så är de ändå såna man skulle kunna se igen. Inga höjdare, men godkända.

And that´s it!
Fy alltså, jag måste släppa det här med Bond snart. Jaja, nu är boxen tillbakalämnad iaf. Så nu ska det vara slut på dessa evinnerliga Bond-inlägg. Nu kan ni pusta ut. Tror jag. Nu måste jag skärpa mig och börja skriva praktikrapport isället. Och gå och ta hand om en väldigt förkyld mor.

Bye!

1 kommentar:

  1. Jag anar en viss Bond-sjuka:O
    Tror att detta är ett syndrom liknande jazz-sjukan, hoppas att du inte fått "the Jazz" också!
    Jaja, tur att boxen är återlämnad, so you can go back to normal!

    SvaraRadera